TREBA IZVRŠITI PRITISAK NA MOSKVU Blinken ponovo opleo po Rusiji, njegove reči izazvale opštu konfuziju

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 10:03

"TREBA IZVRŠITI PRITISAK NA MOSKVU" Blinken ponovo "opleo" po Rusiji, njegove reči izazvale opštu konfuziju

Američki državni sekretar bio poprilično oštar

Američki državni sekretar Entoni Blinken smatra da treba tražiti od Rusije da poštuje međunarodne obaveze, ali nije naveo o čemu se tačno radi.

- Treba da radimo zajedno kako bismo skrenuli pažnju na ponašanje Rusije, da pozivamo Rusiju na odgovornost za njene postupke i vršimo pritisak na Moskvu kako bi poštovala svoje međunarodne sporazume i obaveze - napisao je Blinken na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tviteru.

We need to work together to call out Russia’s behavior, hold Russia accountable for its actions, and press Moscow to adhere to its international commitments and obligations.

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) May 4, 2021

Generalni sekretar nije naveo o kakvim obavezama se radi.

Međutim, to je uradio predstavnik Stejt departmenta Ned Prajs na svojoj stranici na tviteru.

- Rusija treba da ispuni svoje obaveze iz Minskih sporazuma i savesno radi na prekidu sukoba na istoku Ukrajine. Ona treba da prekine nezakonitu okupaciju Krima - naglasio je Prajs.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Blinken: Treba da vršimo pritisak na Moskvu kako bi poštovala međunarodne sporazume i obaveze

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken smatra da treba tražiti od Rusije da "poštuje međunarodne obaveze". „Treba da radimo zajedno kako bismo skrenuli pažnju na ponašanje Rusije, da pozivamo Rusiju na odgovornost za njene postupke i vršimo pritisak na Moskvu kako bi poštovala svoje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.