TOPLE BRATSKE REČI VUČIĆA U MOSKVI: Predsednik Srbije zahvalio Putinu na vremenu koje izdvaja za Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2020, 18:46

TOPLE BRATSKE REČI VUČIĆA U MOSKVI: Predsednik Srbije zahvalio Putinu na vremenu koje izdvaja za Srbiju

Vučić je Putinu rekao da želi još jednom da naglasi da Srbija kao slobodna i nezavisna zemlja čuva vojnu neutralnost i da je Srbija jedina zemlja u regionu koja ima takvo opredeljenje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na početku sastanka sa ruskim predsednikom Aleksandrom Vučićem zahvalio i izrazio veliko priznanje predsedniku Putinu za, kako je rekao, nedvosmislenu podršku kada je reč o životno važnim nacionlnim i državnim interesima Srbije, posebno kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je o teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu.

- Srbija i Rusija su iskreni prijatelji i hteo bih, pre svega, da Vam se zahvalim za to što uvek imate vremena za Srbiju. To je za naš veoma važno i mi to veoma cenimo - rekao je Vučić Putinu obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, uz ocenu da su politički odnosi dve zemlje na najvišem nivou.

Vučić je uz podsećanje da je na Zapadnom Balkanu politička situacija veoma složena, najavio predsedniku Putinu da će i o tome razgovarati sa njim, ali dodao i da se nada se da će moći da urade mnogo toga zajedno na povećanju trgovinske razmene, dve zemlje.

.

Zahvalio se i predsedniku Putinu i ruskom narodu za pomoć pomoć u vreme epidemije korona virusa, a posebno na pozivu da sutra učestvuj u Paradi pobede.

"Rusija poštuje Srbiju! Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na pažnji koju posvećuje našoj zemlji. Imali smo vrlo srdačan i vrlo dobar razgovor i veoma sam zadovoljan njegovom sadržinom. Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima, političkim, pre svega o KiM, ali i celokupnoj regionalnoj situaciji i odnosima u svetu. Osim o političkim odnosima, koji su veoma bliski između naše dve zemlje, dobio sam određene savete, ali i dobre analize od predsednika Putina. Naša ekonomska saradnja je dobra, u prva tri meseca uprkos korona virusu imamo uvećanje naše trgovinske razmene od sedam odsto u odnosu na prošlu godinu, što je gotovo neverovatno. Razgovarali smo i o tome šta još možemo da uradimo u okviru naše ekonomske saradnje i o velikom projektu koji obavljaju ruske železnice u našoj zemlji i o novim mogućnostima saradnje u budućnosti. Predsednik Putin potvrdio je svoj dolazak u oktobru u Srbiju, to će biti veličanstveno i to govori o našim dobrim odnosima." - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. 🇷🇸🇷🇺

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jun 23, 2020 at 8:22am PDT

- Za mene lično i za moju zemlju Srbiju velika je čast - rekao je Vučić i dodao:

- Mi se ponosimo našom zajedničkom pobedom.

On je odao priznanje Rusiji koja je, kako je rekao, uradila sve kada je reč o očuvanju istorijskog sećanja iz Drugog svetskog rata, ali dodao da će i Srbija pomagati po tom pitanju.

- Očekujemo Vas do kraja godine u Beogradu, Srbiji i nadam se da ćemo moći da Vam ukažemo topao prijem i gostoprimstvo koje Vi nama stalno ukazujete - zaključio je Vučić na početku sastanka sa predsednikom Putinom koji je održan u četiri oka.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.