Sud u Moskvi produžio pritvor bivšem američkom marincu

Izvor: B92, 23.Avg.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Moskvi produžio pritvor bivšem američkom marincu

Beograd -- Sud u Moskvi odlučio je u petak da produži za još dva meseca pritvor bivšem američkom marincu Polu Vilanu osumnjičenom za špijunažu, najmanje do kraja oktobra.

Pri dolasku na ročište u sud Vilan je rekao da su ga čuvari povredili u zatvoru gde se nalazi u očekivanju suđenja, prenosi "Frans pres".

"Povređen sam u zatvoru, ali zatvor ne želi to da vam kaže", rekao je Vilan novinarima pri dolasku na saslušanje u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moskovskom sudu Lefortovo gde se odlučivalo o mogućem produžetku njegovog pritvora.

Vilanu je pozlilo u sudu i pozvana je hitna pomoć, ali su bolničari rekli da nije potrebna hospitalizacija, javlja AP.

Američka ambasada saopštila je prošlog meseca da se Vilanovo stanje pogoršalo.

On se već žalio na loše zatvorske uslove i ranije je rekao da mu je život ugrožen.

Vilan koji koji uz američko ima i britansko, irsko i kanadsko državljanstvo, uhapšen je 28. decembra 2018. godine. Ruska bezbednosna služba FSB, navodi da je on priveden dok je vršio akt špijunaže, što on demantuje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.