Sputnjiku potvrđeno: Nova funkcija Nikolića je...

Izvor: Prva.rs, 16.Maj.2017, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sputnjiku potvrđeno: Nova funkcija Nikolića je...

Prema potvrđenim saznanjima Sputnjika, taj savet će biti osnovan na redovnoj sednici Vlade Srbije.
Odlazeći predsednik Srbije će preuzeti novu dužnost čim u junu primopreda dužnost šefa države novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću.
Prema informacijama Sputnjika, Nacionalni savet biće zadužen za strateško, ali i operativno održavanje i jačanje celokupnih veza sa Moskvom i Pekingom — političkih, ekonomskih, infrastrukturnih, energetskih, trgovinskih, kulturnih…
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << /> Sputnjik još piše da su se Nikolić i Vučić dogovorili da se osnuje Savet, a još se samo čeka povratak aktuelnog premijera i budućeg predsednika Srbije iz Pekinga.
"Večernje novosti" su takođe nedavno objavile da bi Tomislav Nikolić po isteku mandata 30. maja trebalo da pređe na novu funkciju,odnosno na ide na čelo Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom.
Podsećamo, "Sputnjik" je pred predsedničke izbore prvi javio da će se Nikolić ipak kandidovati.
Izvor: sputnjik, b92.net
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.