Savet Federacije će pozvati sve strane ambasadore čije ponašanje se može oceniti kao mešanje u izbore

Izvor: Vostok.rs, 12.Avg.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Federacije će pozvati sve strane ambasadore čije ponašanje se može oceniti kao mešanje u izbore

Komisija Saveta Federacije za zaštitu državnog suvereniteta planira da pozove na sednicu u septembru ambasadore država, čije ponašanje se može oceniti kao mešanje u izbore u Rusiji, saopštila je za RIA Novosti član komisije Ljudmila Bokova.
„Na brojnim sajtovima ambasada se objavljuju saopštenja sa detaljnim opisima trasa mitinga koji su se održavali u Moskvi. Nejasna je svrha tih saopštenja: upozorenja svojih građana ili poziv na nemire“, rekla je Bokova. Prema njenim rečima, to se može ocenjivati kao mešanje u unutrašnje stvari Rusije, između ostalog, i u izborni proces. „Želeli bismo da razgovaramo o tome sa ambasadorima tih država, uključujući među njih i SAD“, izjavila je Bokova. Ranije je američka ambasada objavila na svom nalogu na Tviteru detaljnu trasu mitinga koji je održan 3. avgusta i koji nije dobio potrebnu dozvolu, i pozvala je da se izbegava događaj. Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je izjavila da će Moskva obavestiti rukovodstvo SAD i Nemačke o tome kako se njihove diplomate i mediji mešaju u unutrašnje stvari Rusije informisanjem o nedozvoljenim mitinzima u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.