Sastanak od velike važnosti u Moskvi: Izraelski predstavnik donosi POVERLJIVE PODATKE vezane za pad aviona

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak od velike važnosti u Moskvi: Izraelski predstavnik donosi POVERLJIVE PODATKE vezane za pad aviona

Putin prihvatio ponudu Izraela

Ruski predsednik Vladimir Putin prihvatio je ponudu Izraela da podeli detaljne informacije o vazdušnom napadu, na koji su reagovale sirijske snage, koje su onda greškom oborile ruski izviđački avion, saopštio je Kremlj.

Pročitajte i:

Sirijske snage pomešale su u ponedeljak ruski "iljušin Il-20" sa izraelskom letilicom, usmrtivši svih 15 osoba u avionu.

Portparol Putina Dmitrij Peskov rekao je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će ruski stručnjaci proučiti podatke, koje će im obezbediti komadant izraelski vazduhoplovnih snaga Amikam Norkin, prenosi AP.

Izraelska vojska saopštila je da će Norkin danas optutovati u Moskvu kako bi predstavio nalaze Izraela posle incidenta, u kojem je oboren ruski vojni avion, dodaje Rojters.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je saopštilo da je izviđački avion Iljušin "Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora.

Rusko ministarstvo je navelo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima "F-16" koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Lakatija u Siriji.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni "gurnuli" ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za "namernu provokaciju".

IAF chief heads to Moscow to present findings on downing of Russian plane: Amikam Norkin, joined by other senior officers, will debrief Kremlin officials on 'all aspects' of incident in which aircraft shot down by Syrian air defenses during… https://t.co/5C8tC6pj0n TimesofIsrael pic.twitter.com/S49QwKTnNy

— Jewish Community (@JComm_BlogFeeds) September 20, 2018

Međutim, iako je rusko Ministarstvo odbrane okrivilo Izrael za obaranje aviona, Putin je pokušao da umajni tenzije, navodeći da je reč o "spletu tragičnih nesrećnih okolnosti", ocenjuje AP.

Putin je razgovarao telefonom i sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom o obaranju aviona, koji mu je rekao da je krivica na Siriji.

Netanijahu je ponudio "sve neophodne informacije" potrebne za istragu u vezi sa ovim slučajem, saopštila je kancelarija izraelskog premijera.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.