Sa kosmodroma Pleseck lansirana raketa-nosač „Sojuz 2.1b“ sa satelitom

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2020, 11:37

Sa kosmodroma Pleseck lansirana raketa-nosač „Sojuz 2.1b“ sa satelitom

Sa kosmodromom Pleseck lansirana je raketa-nosač "Sojuz 2.1b", navodi se u saopštenju Odelenja za informacije i masovne komunikacije Ministarstva odbrane.
Lansiranje je izvedeno u 04:14 po moskovskom vremenu sa treće lansirne rampe. U procenjeno vreme, gornja faza "Fregat" uspešno je lansirala u orbitu komunikacioni satelit "Gonjec M" i uređaj za potrebe Ministarstva odbrane. „Uspostavljena je stabilna telemetrijska komunikacija, a brodski sistemi funkcionišu normalno“, dodaje se u saopštenju. Ovo je šesto lansiranje rakete srednje klase "Sojuz 2" sa kosmodroma Pleseck ove godine. Prethodno je izvedeno 25. oktobra. „Gonjec“ je ruski sistem mobilne satelitske komunikacije sa niskom orbitom dizajniran za globalnu razmenu informacija sa mobilnim i stacionarnim objektima.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.