SVAKI PUCANJ IMAĆE FATALNE POSLEDICE Moskva upozorava: Zapad podstiče histeriju u Ukrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 22:10

"SVAKI PUCANJ IMAĆE FATALNE POSLEDICE" Moskva upozorava: Zapad podstiče histeriju u Ukrajini

Bilo koji nagli pokret na kontakt liniji u Ukrajini može dovesti do fatalnih posledica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Histerija koju podstiče Zapad izvršila je snažan psihološki pritisak na stanovništvo Ukrajine, ali na njima je da se pozabave time - istakla je Zaharova.

Takođe je konstatovala da bi vlasti u Kijevu mogle da iskoriste aktuelnu situaciju za "samoubilačku agresiju protiv Donbasa".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Nas zanima drugo – činjenica da je to zemlja u kojoj je u toku goruća faza unutrašnje konfrontacije i stoga je važno stanje ljudi, uključujući njihovo moralno stanje, jer svaki nagli pokret, između ostalog i na kontakt liniji, svaki pucanj, svaka provokacija na kraju mogu dovesti do nekih fatalnih posledica - upozorila je portparolka.

Kako je dodala, stanovnike Ukrajine treba umiriti, a ne podsticati histeriju, čime se bavi Zapad.

- Pozivamo zemlje Zapada da prestanu da podstiču antirusku histeriju, a ona je zapravo i antiukrajinska, pozivamo ih da prestanu da pumpaju Kijev oružjem. Te akcije negativno utiču kako na rešavanje sukoba u Donbasu, tako i na celokupnu situaciju u sferi bezbednosti i stabilnosti u Evropi - poručila je Zaharova.

Podsetimo, naoružane ukrajinske snage iz pravca naselja Orehovo, pod kontrolom Kijeva, juče su iz snajpera pucale na naselje Golubovsko, pod kontrolom LNR, i ubili jednog pripadnika Narodne milicije.

Narodna milicija LNR uzvratila je vatrom po položajima ukrajinske vojske u Donbasu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.