STIGLA REAKCIJA MOSKVE: Američka zabrana Tik Toka klasičan primer nelojalne konkurencije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2020, 15:28

STIGLA REAKCIJA MOSKVE: Američka zabrana Tik Toka klasičan primer nelojalne konkurencije

Vašington treba da razmotri metode borbe za očuvanje monopola američkih IT giganata na međunarodnoj sceni društvenih mreža

Rusija odreagovala na zabranu Tik Toka u SAD-i i nazvala je užasnim primerom nelojalne konkurencije.

- Odluka američkih vlasti po pitanju kineske aplikacije za deljenje video sadržaja Tik Tok predstavlja užasan primer nelojalne konkurencije - saopšteno je iz ruskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inostranih poslova.

Navodi se da se radi o žestokim restriktivnim merama Amerike prema jednoj od najkrupnijih društvenih mreža, čime Vašington krši širok dijapazon međunarodnih obaveza po pitanju osiguranja slobode govora i prava na informaciju, kao i slobodu izbora.

- Pored toga, sve zabrane Vašingtona zasnovane su na nedokazanim optužbama, čime se vrši agresivno primoravanje kineske kompanije "Bajtdens" da proda tu društvenu mrežu kompaniji koja je u američkom vlasništvu - navodi rusko Ministarstvo.

Moskva poziva Vašington da razmotri metode borbe za očuvanje monopola američkih IT giganata na međunarodnoj sceni društvenih mreža.

Predsednik SAD-a Donald Tramp potpisao je juče naredbe kojima će se zabraniti američke transakcije s kineskim kompanijama "BajtDens", vlasnikom aplikacije Tik Tok za deljenje video sadržaja, i Tencentom, operatorom aplikacije za razmenu poruka ViČet.

Izvršne naredbe, koje stupaju na snagu za 45 dana, usledile su nakon što je Trampova administracija saopštila ove sedmice da je pojačala napore za eliminisanje "nepouzdanih" kineskih aplikacija iz američkih digitalnih mreža i nazvala Tik Tok i ViČet "ozbiljnim pretnjama".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Moskva: Odluka američkih vlasti po pitanju kineske aplikacije za delenje video sadržaja predstavlja užasan primer nelojalne konkurencije

Izvor: Vostok.rs, 08.Avg.2020

Odluka američkih vlasti po pitanju kineske aplikacije za deljenje video sadržaja Tik Tok predstavlja užasan primer nelojalne konkurencije, saopšteno je iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.. Kako se navodi, radi se o žestokim restriktivnim merama Amerike prema jednoj od najkrupnijih društvenih...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.