Rus optužen za ubistvo Gruzijca u Berlinu

Izvor: RTS, 11.Feb.2020, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rus optužen za ubistvo Gruzijca u Berlinu

Nemački federalni tužioci optužili su Rusa Vadima K. za ubistvo Gruzijca Zelimkana Kangošvilina u Berlinu prošle godine, u slučaju koji je pokrenuo političke nesuglasice između Berlina i Moskve.
Vadim K, koji je koristio pseudonim Vadim S, suočen je sa optužbama za ubistvo i kršenje pravila o posedovanju oružja, rekao je portparol tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Markus Šmit, preneo je AP.
Prezime osumnjičenog nije dato u skladu sa zakonima o privatnosti, ali je već izveštavano da se radi o Vadimu Sokolovom.
On je optužen da je ubio Zelimkana Kangošvilija, takođe poznatog kao Tornike K, državljanina Gruzije čečenskog porekla, u berlinskom parku, a potom bacio svoj bicikl, oružje i periku u reku Špreju, pre nego što ga je policija uhapsila u blizini mesta nesreće.
Savezni tužioci su slučaj preuzeli u decembru, rekavši da dokazi sugerišu da je ubistvo naredila ili Moskva ili vlasti u ruskoj republici Čečeniji.
Slučaj je doveo do proterivanja diplomata iz Berlina i Moskve.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rus optužen za ubistvo Gruzijca u Berlinu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2020

BERLIN - Njemački federalni tužioci optužili su danas Rusa Vadima K. za ubistvo Gruzijca Zelimkana Kangošvilina u Berlinu prošle godine, u slučaju koji je pokrenuo političke nesuglasice između Berlina i Moskve.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.