SEVERNA KOREJA PRESRELA I ZAROBILA RUSKI BROD! Diplomate iz Moskve odmah stigle, pregovori u toku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEVERNA KOREJA PRESRELA I ZAROBILA RUSKI BROD! Diplomate iz Moskve odmah stigle, pregovori u toku!

Severonkorejska pogranična služba zadržala je ruski ribolovački brod "Sjanhalinj 8", u vlasništvu "Severo-istočne ribolovačke kompanije".

Kako se precizira, pogranična služba je intervenisala na udaljenosti od oko 55 nautičkih milja od teritorije Severne Koreje, gde je zaustavila ruski brod, isključila sve uređaje za komunikaciju i preusmerila brod u luku Vonsan.

Direktor ove ruske ribolovačke kompanije Sergej Sedler je za medije rekao da je odmah kontaktirao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruske diplomate u Severnoj Koreji koji su u međuvremenu, navodno, uspeli da stupe u kontakt sa posadom broda.

Diplomats working for release of Russian ship, detained by N.Korea — ministry https://t.co/ckdWyXd6C3 pic.twitter.com/MTjGx2JX45

— TASS (@tassagency_en) July 24, 2019

Kako su mu potom diplomate prepričale, severnokorejska pogranična služba je zadržala ruski brod jer je ruski brod navodno nezakonito prošao kroz "strogo čuvanu zonu", iako je on išao standardnom rutom.

Regional authorities join efforts to release Russian ship held by North Korea https://t.co/Mw0YpiLtY3 pic.twitter.com/FwRgU1sPjA

— Karl E (@therussophile) July 24, 2019

Sedlar je naveo i da je na brodu bilo ukupno 17 članova posade, među kojima je bilo i građana Južne Koreje, te da su graničari kapetana i njegovog pomoćnika, kao i dvojicu Južnokorejaca prebacili u specijalni hotel, dok je ostatak ljudi i dalje pod stražom u kabinama broda.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.