JEDINO SRBIJA I RUSIJA: Vodio bih samo dve reprezentacije - prve reči novog selektora jasne kao dan

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2021, 12:09

JEDINO SRBIJA I RUSIJA: Vodio bih samo dve reprezentacije - prve reči novog selektora jasne kao dan

Zvanično predstavljen.

Srpski trener Zoran Lukić zvanično je postao selektor košarkaške reprezentacije Rusije.

Odlično Zvezda igra u Evroligi ove sezone, a većina navijača veruje da je vreme da se večeras (19.00) naplate dugovi Albi, ekipi koja redovno muči crveno-bele. Kvota na keca je 1,35, a na pobedu Zvezde s više od 6,5 poena razlike 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Alba.

Kako je saopšteno, Lukić se nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da vodi i ruski klub Nižnji Novgorod, a u drugoj polovini novembra održaće prvi trening kamp reprezentacije.

Lukić je na selektorskoj pozciji zamenio Sergeja Bazareviča.

- Krajem septembra imao smo prvi sastanak sa Andrejem Kirilenkom i rukovodstvom federacije. I ove srede sam izneo svoju filozofiju, svoje stavove o pravcu u kom bi ruski tim trebalo da se dalje razvija. U Nižnjem se tradicionalno trudimo da održimo maksimalan balans između postizanja sportskih rezultata i pružanja treninga mladim igračima. Trenerima je često teško da pronađu ovu sredinu, ali ja već dugi niz godina u svemu tome, za mene tu nema ništa novo. To je ono što se od mene očekuje u ruskom timu. Velika je čast voditi reprezentaciju, ali takvu ponudu bih prihvatio samo od dve reprezentacije – Rusije i Srbije - rekao je Lukić za sajt Košarkaškog saveza Rusije nakon imenovanja.

Lukić je veći deo trenerske karijere u Rusiji, počeo je u Beopetrolu, a 2006. godine postao trener druge ekipe moskovskog CSKA. Posle dve godine prešao u Nižnji u kome je proveo više od šest godina pre odlaska u turski Banvit. Od 2017. godine ponovo je preuzeo Nižnji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.