SAD: Pljušte ostavke šefova demokrata zbog hakovanih mejlova

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2016, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pljušte ostavke šefova demokrata zbog hakovanih mejlova

Direktorka američkog Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Ejmi Dejsi podnela je danas ostavku na tu funkciju nakon što su se u javnosti pojavile hiljade hakovanih mejlova DNC-a, potvrđeno je Rojtersu.

Agencija navodi da je ostavka Dejsijeve usledila nakon prošlonedeljnog odlaska sa funkcije predsednice DNC-a Debi Vaserman Šulc. Prema informacijama Rojtersa. Očekuje se da će DNC napustiti i direktor za komunikacije Demokratske partije Luis Miranda.

Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spoljnih poslova Rusije objavilo je u ponedeljak da optužbe SAD da Moskva stoji iza hakovanja kompjutera Demokratskog nacionalnog komiteta predstavljaju uvredu i da su nedostojne, javio je Interfaks, a preneo Rojters.

Rusko ministarstvo je navelo i da Vašington nije saopštio optužbe putem zvaničnih kanala.

Rojters prenosi i izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova koji je kazao da su optužbe SAD o hakovanju mejlova Demokratske partije deo zataškavanja osmišljenog da bi se sakrila činjenica o manipulisanju američkom predizbornom kampanjom.

Peskov je u razgovoru sa novinarima naveo da su optužbe o ruskoj umešanosti koje je iznela kandidatkinja Demokratske partije za predsednicu SAD Hilari Klinton bile apsurdna emocionalna predizborna retorika kojoj nedostaju činjenice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Pljušte ostavke šefova demokata zbog hakovanih mejlova

Izvor: Blic, 02.Avg.2016

Direktorka američkog Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) Ejmi Dejsi podnela je danas ostavku na tu funkciju nakon što su se u javnosti pojavile hiljade hakovanih mejlova DNC-a, potvrđeno je Rojtersu...#Breaking: Amy Dacey, the highest-ranking DNC official, will step aside following the leaked...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.