SAD: Granata koja je pronađena u prtljagu činovnika ambasade SAD u Moskvi nije predstavljala nikakvu opasnost

Izvor: Vostok.rs, 10.Mar.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Granata koja je pronađena u prtljagu činovnika ambasade SAD u Moskvi nije predstavljala nikakvu opasnost

Granata koja je pronađena u prtljagu činovnika ambasade SAD nije predstavljala nikakvu opasnost, izjavio je predstavnik američkog Stejt departmenta za RIA Novosti. Prema sagovorniku agencije, "situacija je rešena i osobi je dozvoljeno da napusti Rusiju nakon što su vlasti oduzele predmet iz njegovog prtljaga". Podsetimo, juče je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo u prtljagu činovnika ambasade SAD otkrivena minobacačka granata sa osiguračem bez eksploziva, ali sa njegovim tragovima. Prema navodima Ministarstva spoljnih poslova Rusije, 9. marta je prilikom pregleda prtljaga zaposlenog u Ambasadi SAD na Šeremetjevu otkrivena granata sa osiguračem, bez eksploziva, ali sa njegovim tragovima unutar tela granate. Ministarstvo je ovaj incident nazvalo pokušajem organizovanja provokacije u transportnom sredstvu. Ministarstvo je navelo da je činovnik američke ambasade direktno povezan sa američkim oružanim snagama. Ministarstvo je saopštilo da je on odlazio iz Rusije nakon završenog službenog puta i da je tvrdio kako je nabavio praznu granatu „za svoju ličnu kolekciju“. Pošto je kasnio na let, pomogli su mu da ponovo rezerviše kartu i on je bez problema odleteo u Njujork, ali bez granate, istaklo je Ministarstvo. Ministarstvo je takođe navelo da „uzimajući u obzir da se u Sjedinjenim Američkim Državama nakon terorističkih napada 2001. godine posebna pažnja posvećuje obezbeđenju u vazdušnom saobraćaju“, činovnik ambasade „jednostavno nije mogao da ne shvata da je granata u prtljagu vrlo ozbiljna stvar“. Ministarstvo smatra da je on „svesno učinio ovakav korak“.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stejt department o incidentu na aerodromu u Moskvi

Izvor: RTS, 10.Mar.2019

Portparol Stejt departmenta izjavio je da granata pronađena na aerodromu "Šeremetjevo" u Moskvi u prtljagu zaposlenog u američkoj ambasadi nije bila opasna. . "Upoznati smo sa incidentom koji se u subotu dogodio na aerodromu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.