Izvor: Blic, 06.Okt.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski poslanici razmatraju restrikcije za američke medije

Ruski poslanici su upozorili da bi Moskva mogla da uvede uzvratne mere ukoliko SAD počne da primenjuje restrikcije za ruske medije koje finansira država.

U izjavi posle jučerašnjeg sastanka parlamentarnog tela koji istražuje navodno strano mešanje u poslove Rusije, šef tog panela Igor Klimov je rekao da će ruske državne službe razmotriti moguće uzvratne mere prema američkm medijima koji emituju u Rusiji, kao odgovor na američko postupanje prema ruskoj televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na engelskom RT i ruskom državnom multi-mediju "Sputnjik" koji posluje u inostranstvu.

Margarita Simonijan, glavna urednica televizije RT rekla je da je suočena sa američkim zahtevom da se registruje kao "strani agent" i da podnese detaljne lične podatke o zaposlenima.

Ona je ocenila da je to pokušaj da se RT potisne sa američkog medijskog tržišta.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.