Ruska vojna policija će napustiti Golansku visoravan nakon dolaska stalnih patrola misije UN

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojna policija će napustiti Golansku visoravan nakon dolaska stalnih patrola misije UN

Ruska vojna policija napustiće Golansku visoravan nakon dolaska stalnih patrola misije UN, rekao je u intervjuu „Moskovskom komsomoljcu“ zamenik komandanta ruske grupe u Siriji general-potpukovnik Sergej Kuralenko.


Prema njegovim rečima, „ruska vojna policija je osnov za mir u tom regionu“. On je dodao da nije cilj da se nastavi sa patroliranjem, dok će vojnici otići čim UN uvide da mogu realizovati zadatke u u punom obimu.


„To jednostavno treba danas. Ništa više od toga. Čim dođu stalne patrole misije UN, naše patrole će odmah prestati da rade“, izjavio je Kuralenko.   


Generalštab ruske vojske je objavio da će ponovo postaviti postove vojne policije na Golanskoj visoravni - bivšoj sirijskoj teritoriji, koju je Izrael zauzeo nakon Šestodnevnog rata 1967. godine. Rad mirovnjaka u tom regionu bio je zamrznut šest godina zbog sukoba u Siriji.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 16.08.

Izvor: Vostok.rs, 17.Avg.2018, 13:03

  . . . Pregled dešavanja na ratištu u Siriji za 16.08.. . . . Ruska vojna policija će napustiti Golansku visoravan nakon dolaska stalnih patrola misije UN - Ruska vojna policija napustiće Golansku visoravan nakon dolaska stalnih patrola misije UN, rekao je u intervjuu „Moskovskom komsomoljcu“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.