Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 07:48

Ruska flota prati američki razarač u Crnom moru

Ruska Crnomorska flota počela je da prati kretanje američkog razarača "Porter", koji je u nedelju ušao u Crno more, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.
Snage Crnomorske flote počele su sa praćenjem američkog razarača "Portera", koji je ušao u Crno more danas u 19.45 po moskovskom vremenu", navodi se u saopštenju, prenosi Tas.

Ruska agencija podseća da je Šesta flota SAD juče saopštila da "Porter" napreduje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ka Crnom moru kako bi učestvovao na vojnoj vežbi "Morski povetarac 2020", na kojoj će se okupiti jedinice iz devet zemalja.
Na vežbi, koja će početi danas i trajati do 26. jula, očekuje se učešće od oko 2.000 vojnika, 27 brodova i 19 aviona.
Pored američkih snaga, na vežbi će učestvovati jedinice iz Ukrajine, Bugarske, Gruzije, Španije, Norveške, Rumunije, Turske i Francuske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruska FLOTA prati američki RAZARAČ u Crnom moru

Izvor: Blic, 20.Jul.2020

Ruska Crnomorska flota počela je da prati kretanje američkog razarača USS Porter, koji je u nedelju ušao u Crno more, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.