Rusima otkriven plan rušenja vlasti u Beogradu, Moskva upozorila Vučića?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusima otkriven plan rušenja vlasti u Beogradu, Moskva upozorila Vučića?

Mlađan Đorđević, kum lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Đilasa, otkrio je Rusima plan opozicije da isprovocira sukobe demonstranata i policije u Beogradu, a ceo plan su ruske službe bezbednosti zatim predočile predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše "Srpski telegraf" pozivajući se na diplomatske i bezbednosne izbore.

Kako beogradski dnevnik navodi, "razbijene glave građana šefovi SzS iskoristili bi za svrgavanje (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića sa vlasti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ceo plan opozicije ruske službe bezbednosti dostavile su predsedniku Vučiću.

"Đorđević godinama odlazi u Rusiju, pokušavajući da se pozicionira kao strateški partner Moskve u Srbiji. Krajem januara, kao Đilasov glasnogovornik, jurio je političare lobirajući za podršku kumu da se ponovo vrati na vlast", navode izvori lista.

Kako dodaju, Đorđević je pred sagovornike izašao s konkretnim planom opozicije da izazove krvavi scenario.

"Ceo plan koji su Đilas i (lider Dveri Boško) Obradović preko Đorđevića prezentovali Rusija je prosledila Srbiji, kao i Putinovo upozorenje da se sprema rušenje predsednika Srbije", navode izvori "Srpskog telegrafa".

U planu je do tančina najavljeno sve ono što su Đilas i Obradović pokušali da ostvare tokom proteklog vikenda, piše list.

"Cela akcije je sprovedena prema unapred smišljenom planu. Prvi korak predviđa napad na državnu televiziju. Đilas, Obradović i ekipa nadali su se da će time isprovocirati policiju i da će doći do sukoba s njihovim pristalicama", navode dalje izvori lista.

Prema pomenutom planu, u slučaju da policija ne reaguje zbog upada u RTS, bilo je predviđeno da učesnici protesta razbijaju automobile građana i zaposlenih u RTS na parkinzima u blizini javnog servisa.

"Računali su da će policija reagovati ishitreno, da će to biti inicijalna kapisla i da će uslediti obračun naroda sa policijom", dodaju izvori "Srpskog telegrafa".

Kako dodaje beogradski dnevnik, strategija rušenja šefa države predviđala je i plan B.

"Rezervna varijanta, koju su pokušali da realizuju, bio je pokušaj upada i blokada zgrade Predsedništva dok je u njoj Aleksandar Vučić. Vođe protesta poručuju da su spremne da i direktno uđu u sukob s policijom, da napadnu neku policijsku stanicu, ali i da upadnu u još neke državne institucije, poput parlamenta i Vlade Srbije", dodaju izvori lista.

Kako navode, umesto podrške, Đorđević se u Srbiju vratio praznih ruku, bez Putinove pomoći, ali su zato ruske službe sačinile spisak svih poteza opozicije i prosledile ih vlastima u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telegraf: Moskva upozorila Beograd na plan rušenja vlasti

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Mar.2019

BEOGRAD - Mlađan Ðorđević, kum lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragana Ðilasa, otkrio je Rusima plan opozicije da isprovocira sukobe demonstranata i policije u Beogradu, a cijeli plan su ruske službe bezbjednosti zatim predočile predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, piše "Srpski telegraf" ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.