Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija počela vježbe strateških snaga u Sibiru

MOSKVA - Ruska vojska počela je vojne vježbe u Sibiru s interkontinetalnim balističkim projektilima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se navodi da će u manevrima učestvovati raketni lanseri "Jars" (Topolj) zajedno s pomoćnim vozilima, kao i 4.000 vojnika.

"Jars" je najnapredniji projektil za nuklearne bojeve glave u ruskom arsenalu i montira se na velike kamione, čime je neprijateljima teže da ga uoče i unište. Rusko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je navelo da će vježbe obuhvatiti razmještanje projektila i mjere za njihovu zaštitu od neprijatelja.

Vježbe su organizovane nedjelju dana pošto su Rusija i Belorusija završile velike manevre koji su izazvali nervozu među nekim članicama NATO na istoku Evrope.

Ruska vojska je intenzivirala borbenu obuku s rastom tenzija s NATO zbog Ukrajine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.