Rusija osujetila nekoliko planiranih napada u Moskvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija osujetila nekoliko planiranih napada u Moskvi

Rusija je uspela da osujeti nekoliko napada terorista iz Turske i Sirije na području Moskve, saopštila je večeras ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) i dodala da je uhapsila grupu državljana iz centralnog dela Azije.

"Uhapšena je grupa državljana iz centralnog dela Azije koja je planirala seriju terorističkih napada na područje Moskve početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << maja prema direktivama šefova međunarodnih terorističkih organizacija aktivnih u Siriji i Turskoj", navodi se u saopštenju FSB-a.

U Rusiji se ove godine za 1. maj obeležavao Svetski dan rada a i Uskrs prema julijanskom kalendaru, dok je 9. maja predviđen vojni defile i druge manifestacije povodom Dana pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

FSB je navela da je tokom hapšenja pripadnika grupe pronađen "veliki broj oružja i eksploziva" i dodala da su u toku ispitivanja i nastavak istrage.

Ta služba je početkom aprila saopštila da je na jugu Rusije, u Volgogradskoj sprečila grupu ekstremista "Palasovskog džamata" u vrbovanju lokalnog stanovništva za odlazak u redove džihadista iz Islamske države.

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni i ekstremni islamisti koji su pripremali terorističke napade u tom regionu.

Hapšenja osoba za koje se sumnja da su povezani sa Islamskom državom i drugim terorističkim organizacijama su učestala u Rusiji u poslednje vreme.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uhapšeni stranci koji su planirali napade u Moskvi

Izvor: RTS, 04.Maj.2016

Ruska Federalna služba bezbednosti uhapsila grupu stranih državljana, koji su planirali napad u Moskovskom regionu tokom proslave majskih praznika. . Federalna služba bezbednosti navela je da uhapšene osobe potiču iz zemalja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.