Rusija donira dva miliona evra za obuku srpskih pilota

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija donira dva miliona evra za obuku srpskih pilota

Ministarstvo odbrane Rusije odobrilo je Srbiji donaciju u iznosu od dva miliona evra, koja će biti potrošena na školovanje srpskih pilota za letenje na „migovima 29“, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji u Moskvi prisustvuje obeležavanju stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.

Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane, Vulin je istakao da su istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke, jer su uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bili na istoj strani - tamo gde je sloboda.

Politika vojne neutralnosti Srbije se visoko ceni u Rusiji i politika predsednika Aleksandra Vučića nailazi na veliko poštovanje kod svih - od predsednika države Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua, naglasio je Vulin.

U okviru obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane, na čelu sa Vulinom, prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca na grobu „Neznanog junaka“ u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija finansira obuku srpskih pilota „migova 29”

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2018

 . Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.. . Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.