Rusija Trampu: Spremili smo mere odmazde

Izvor: B92, 19.Jun.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija Trampu: Spremili smo mere odmazde

Rusija je najavila uzvratne mere u odgovoru na potez Sjedinjenih Država da uvedu uvozne takse na strani čelik i aluminijum.

Ministar ekonomskog razvoja Maksim Oreškin izjavio je da je Moskva odlučila da primeni mere odmazde u skladu s pravilima Svetske trgovinske organizacije, za nadoknadu štete nastale američkim tarifama.

Oreškin je rekao da će dodatne ruske tarife biti primenjene na niz vrsta robe koja se uvozi iz SAD, ali je odbio da ih odmah navede. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dodao je da će ruske takse biti primenjene na američku robu koja ima domaće, ske ekvivalente, kako bi se izbegla šteta po privredu Rusije.

Evropska unija, Indija, Kina i Rusija su se žalile STO zbog američkih taksi koje su stupile na snagu 23. marta. Vašington tvrdi da ih je uveo radi "zaštite državne bezbednosti".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.