Rudenko: Brzi kolaps u Avganistanu povećao rizike po Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 10:27

Rudenko: Brzi kolaps u Avganistanu povećao rizike po Rusiju

Teroristički rizici za Rusiju i zemlje Centralne Azije porasli su nakon nedavnih događaja u Avganistanu, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko.

"Brzi kolaps u Avganistanu izazvao je porast broja terorista, kao i rizika od ekstremizma za većinu naših srednjoazijskih partnera i za Rusiju", poručio je Rudenko, prenosi agencija Tas s.

On je, tokom posete Uzbekistanu, kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Moskva, između ostalog, očekuje da će talibani poštovati obećanja koja su dali, kada je reč o stabilizaciji Avganistana.

"Očekujemo da će talibani održati obećanja koja su dali u nekim od svojih izjava. Ne ide sve glatko, ali ipak se nadamo da ćemo zajedničkim naporima uspeti u postizanju stabilazacije u ovoj zemlji", rekao je Rudenko.

Prema njegovim rečima, stabilizacija u Avganistanu omogućiće izgradnju odnosa između Moskve i Kabula.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva: Nadamo se da će ipak razum prevladati u Kijevu i da do vojnog scenarija neće doći

Izvor: Vostok.rs, 20.Sep.2021

Rusija je upoznata sa vojnim pripremama Ukrajine, ali se nada da će razum prevladati u Kijevu, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko na konferenciji Valdajskog kluba, koja je u toku u Taškentu, prenose RIA Novosti. Prema njegovim rečima, teško je bilo šta predvideti sa sadašnjim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.