Rjapkov: SAD ne žele da dokažemo da su optužbe o raketama lažne

Izvor: RTS, 23.Jan.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjapkov: SAD ne žele da dokažemo da su optužbe o raketama lažne

Određene snage u SAD ne žele da Moskva dokaže da su optužbe iz Vašingtona u vezi sa raketom 9M729 pogrešne, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjapkov.
Sergej Rjapkov je to rekao na zajedničkom sastanku ministarstava spoljnih poslova i ministarstva odbrane o raketi 9M729, prenosi Tas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Nedavna dešavanja pokazala su da određene snage u SAD nisu zainteresovane da nam pruže šansu da odbacimo njihove pogrešne ili izmišljene podatke kroz stručni dijalog, iako bi to omogućilo da se ovo poglavlje jednom zauvek zatvori. Jasno je da je to pitanje stvoreno i prošireno da se ne bi lako uklonilo sa dnevnog reda", rekao je Rjapkov.
Kako je ocenio, Rusija ima sve razloge da veruje da SAD testiraju tehnologije raketa kraćeg i srednjeg dometa pod maskom ispitivanja protivraketne odbrane.
"Tokom dugog vremena SAD su jasno odbijale da navedu konkretan tip raketa u ruskom arsenalu, ograničavajući se nagoveštajima, pozivajući se na neke zagonetne obaveštajne podatke. Samo pre oko godinu dana SAD su saopštile da se radi o raketi 9M729. Međutim, još uvek nisu objasnili na osnovu kojih podataka su u Vašingtonu zaključili da je ova raketa testirana na zabranjeni domet po Sporazumu o likvidaciji raketa serednjeg i malog dometa", rekao je Rjapkov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.