Rjabkov: Moskva razmatra usvajanje uzvratnih mera za proširenje sankcija SAD

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rjabkov: Moskva razmatra usvajanje uzvratnih mera za proširenje sankcija SAD

Moskva razmatra usvajanje uzvratnih mera za proširenje sankcija SAD prema fizičkim i pravnim licima iz Rusije, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.


„Naravno, odgovori će se razmatrati, bez toga se ne može. Tim pre što poslednji spisak fizičkih i pravnih lica kojima su Amerikanci uveli ograničavajuće mere, uključuju naše građane“, rekao je Rjabkov.


Po njegovim rečima, Rusija će odgovoriti i izabrati one kandidate koji se odlikuju agresivnom antiruskom politikom“.


U ponedeljak je američki ministar finansija Stiven Mnučin saopštio da je na spisak sankcija uneto pet ruskih kompanija i tri fizička lica. Prema njegovim rečima, oni „predstavljaju pretnju bezbednosti za Sjedinjene Američke Države i njihove partnere“.
 
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 
Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
     

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.