RUSI ZAKLJUČALI CRNO MORE: Ni muva bez dozvole ne sme da proleti, akcenat stavljen na Krim

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2021, 15:55

RUSI "ZAKLJUČALI" CRNO MORE: Ni muva bez dozvole ne sme da proleti, akcenat stavljen na Krim

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objasnio je najnoviju odluku Moskve

Rusija je saopštila da od 20. do 24. aprila privremeno ograničava letove civilne avijacije u regionu iznad Crnog mora i Krima, sledi iz operativnih informacija o promenama u pravilima izvođenja i osiguravanja letova (NOTAM).

Zona koja je opasna za letove uključuje rejon iznad južnog dela Krima (od Sevastopolja do Feodosije), iznad teritorijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << voda Rusije uz južnu obalu Krima, kao i iznad dela međunarodnih voda Crnog mora.

Kako sledi iz saopštenja, u pojedinim zonama će važiti zabrana leta samo iznad 11.900 metara (to jest iznad nivoa leta civilne avijacije), a u pojedinim iznad 6.100 metara, dok će u određenim oblastima zone biti u potpunosti zatvorene.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ne raspolaže informacijom da li je Rusija privremeno ograničila letove iznad Krima i Crnog mora.

Na pitanje novinara, da li ruske vlasti primećuju eskalaciju napetosti na granici sa Ukrajinom, Peskov je odgovorio "da su privremeno uvedena ograničenja u nekim sektorima za vazdušni saobraćaj – to je apsolutno normalna praksa u svetu".

- Postoje standardni sistemi obaveštavanja itd. To nije ništa novo - dodao je portparol ruskog lidera.

Kako je naglasio predstavnik Kremlja, "element napetosti u samoj Ukrajini za sada nije nestao. On i dalje postoji".

- Nadamo se na najbolje, ali nesumnjivo, potrebna je posebna pažnja - zaključio je Peskov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.