RUSI PODIGLI SUHOJE! Američki bombarderi zauzdani iznad Crnog mora, Moskva sprečila upad neprijatelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2021, 10:01

RUSI PODIGLI SUHOJE! Američki bombarderi zauzdani iznad Crnog mora, Moskva sprečila upad neprijatelja

Odmah su promenili kurs leta

Dva ruska lovca Su-30 pratila su iznad Crnog mora dva američka strateška bombardera B-1B koji su leteli prema ruskoj granici, zbog čega su američki piloti promenili kurs, saopštio je Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije.

Kako je precizirano u saopštenju, ruski radari su 19. oktobra otkrili iznad Crnog mora ciljeve koji su se približavali granicama Rusije.

- Radi identifikovanja vazdušnih ciljeva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga pomorske avijacije i protivvazdušne odbrane Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva supersonična strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 i ispratili ih iznad Crnog mora - saopštio je Centar.

- Nakon što su strani vojni avioni skrenuli sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom. Povrede državne granice Ruske Federacije nisu bile dozvoljene - zaključuje se u saopštenju.

U Centru su naglasili da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.