RUS HTEO DA LETUJE U HRVATSKOJ, PA SE PREDOMISLIO! Ubrzo mu stigla poruka od Hrvata: Polomićemo ti noge i uzeti 2.000 evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2019, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUS HTEO DA LETUJE U HRVATSKOJ, PA SE PREDOMISLIO! Ubrzo mu stigla poruka od Hrvata: Polomićemo ti noge i uzeti 2.000 evra!

Anton Visoven iz Moskve pre dve godine je poželeo letni godišnji odmor provesti u svetioniku. To mu se činilo savršeno kad je na Airbnb-u pronašao Strugu na Lastovu, te je tamo rezervisao boravak.

Ali, nakon nekog vremena on se predomislio i odustao od letovanja u svetioniku. Nije ni slutio kakve će mu to probleme doneti. Lokalni muškarci koji su uključeni u iznajmljivanje svetionika, Antonu su počeli ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da prete. Prvo ga je 19. juna nazvao 41-godišnji Branimir Jukić. Prema uskoro pravosnažnoj presudi Opštinskog suda u Dubrovniku, kako se navodi, Jukić mu je poručio da će ubiti njega i njegovu devojku.

- Ovo ti je zadnja noć u Hrvatskoj - rekao je Jukić Visovenu i rekao mu da se mora pripaziti njega i njegovih prijatelja.

Anton mu je prekinuo vezu, ali mu je Jukić nastavio da preti SMS porukama.

- Samo ispravi svoju prevaru. Nazovi Airbnb odmah i reci im da je sve u redu, ili ćeš nam sutra dati novac. To će te puno koštati. Mi ćemo ti uništiti odmor, ako ne nazoveš Airbnb kroz deset minuta i ne rešiš svoju prevaru. Nećeš se dobro provesti - napisao mu je Jukić, piše Telegram.

Zatim se u celu priču uključio Luka Dagelić (35) koji je zaposlen u jednoj privatnoj turističkoj agenciji. On je Antonu takođe poslao preteću poruku:

- Anton imaš deset minuta za nazvati Airbnb i reći im da ne želiš da otkažeš i da ostaješ u apartmanu, u suprotnom ćemo mi ujutro doći s privatnim gliserom, naplatiti ti 2.000 evra i slomićemo ti noge.

Nakon toga Visoven je ove prijavio policiji pa je protiv njih Opštinsko državno tužilaštvo u Dubrovniku u oktobru 2017. podiglo optužnicu, a prošle godine je dubrovački sud protiv njih izdao krivični nalog.

Kažnjeni su uslovno: pet meseci zatvora na godinu dana. Telegram piše kako je tokom postupka Dagelić priznao da je ruskom turisti svašta pisao, a niti jedan od okrivljenih nije uložio prigovor na krivični nalog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rus otkazao ljetovanje u Hrvatskoj: Slomićemo ti noge

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jul.2019

Anton Visoven iz Moskve prije dvije godine poželio je da letnji odmor provede u svjetioniku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.