RUMUNSKA OPRAVDANJA NE DOTIČU MOSKVU: Rusi neće oprostiti neprijateljske poteze Bukurešta

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 11:06

RUMUNSKA OPRAVDANJA NE DOTIČU MOSKVU: Rusi neće oprostiti neprijateljske poteze Bukurešta

Rumunski premijer Florin Kacu oglasio se zvaničnim saopštenjem

Odluka o proterivanju iz Rumunije zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu nema nikakve veze sa onim što se dešava u drugim zemljama Evropske unije, niti je deo nekakve kampanje, izjavio je danas rumunski premijer Florin Kacu.

- Odluku o proterivanju zamenika vojnog atašea Rusije ne bih povezao sa kampanjom ili reakcijom solidarnosti sa onim što se dešava u drugim zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - izjavio je Kacu.

On je to rekao za televiziju TVR 1 u odgovoru na pitanje da li se Rumunija pridružila državama koje su reagovale na akcije Rusije.

Rumunske vlasti odlučile su da zamenika vojnog atašea pri ambasadi Ruske Federacije u Bukureštu, Alekseja Grišaeva, proglase za "personu non-grata" na rumunskom tlu, jer su "njegove aktivnosti i postupci u suprotnosti sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961.", saopštilo je rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ta odluka je saopštena ruskoj ambasadi u ponedeljak, kada je od ambasadora Ruske Federacije u Bukureštu Valerija Kuzmina zatraženo da se javi rumunskom ministarstvu spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.