Prve fotografije: Novi MiG-ovi 35 za Vazdušno-kosmičke snage Rusije

Izvor: TangoSix.rs, 26.Avg.2020, 08:00

Prve fotografije: Novi MiG-ovi 35 za Vazdušno-kosmičke snage Rusije

Prošle nedelje ruski spoteri su oko vazduhoplovne baze Kubinka primetili i fotografisali nove primerke višenamenskog borbenog aviona MiG-35 koji su na taj aerodrom sleteli kako bi učestvovali na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu Armija-2020 koji se u parku Patriot, u okviru vojnog poligona Alabino kod Moskve, održava u periodu od 23. do 29. avgusta.
Primećena su 4 aviona od kojih je jedan, dvosed MiG-35UB >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << sa vojnim evidencijkim brojem 11 ‘’plavi’’, veđ viđen prošle godine. Za ostala tri se znalo da postoje ali su ovo njihove prve fotografije. Reč je o jednosedu MiG-35S 10 „plavi“ i dvosedima 12 „plavi“ i 15 „plavi“ i svi oni su proizvedenu u pogonu LAZ (Luhovicki avijacijski zavod) iz Luhovica koji nosi ime P.A. Voronjina a koji je deo, odnosno filijala, kompanije RSK MiG.
Za sada postoji zvaničan ugovor za samo 6 serijskih aviona / Foto: Mihail Poljakov, UAC Kako prenosi ruski vojni blog bmpd, primerci sa brojevima 10 i 11 proizvedeni su prema ugovoru sklopljenom sa Ministarstvom odbrane Rusije februara 2017. godine za dva predserijska aviona radi njihovog uključivanja u prošireni program državnih ispitivanja tog tipa vazduhoplova a oba aviona su predata ruskim Vazdušno-kosmičkim snagama (VKS) maja prošle godine. Prethodno se smatralo da su ove letelice serijski primerci.
Dvosedi sa evidencijskim brojevima 12 i 15 su ipak prva dva serijska MiG-a 35 proizvedena prema ugovoru koji je Ministarstvo odbrane Rusije potpisalo sa Ujedinjenom vazduhoplovnom korporacijom (UAC, OAK) avgusta 2018. godine za isporuku 6 serijskih aviona (4 jednoseda i dva dvoseda) sa rokom izvršenja ugovora od 2018 do 2023. godine. Ova prva dva primerka isporučena su u prvoj polovini ove godine.
Do kraja ove godine očekuje se potpisivanje novog ugovora za isporuku MiG-ova 35 / Foto: Mihail Poljakov, UAC Na satelitskim snimcima Google Eartha aerodroma Ahtubinsk od 27. juna 2020. može se videti 6 MiG-ova 35 od kojih su, pored već pomenuta dva predserijska i dva serijska, tamo najverovatnije prisutni i prototipovi, jednosed MiG-35S sa evidencijskim brojem 702 „plavi“ koji je svoj prvi let imao 24. novembra 2016. i dvosed MiG-35UB 712 „plavi“ koji je prvi put poleteo 1. decembra 2016.
Svi oni se trenutno nalaze u 929. državnom letno-ispitnom centru Ministarstva odbrane Rusije koji nosi ime V. P. Čkalova a prema najnovijim zvaničnim informacijama iz MiG-a ispitivanje ovog tipa trebalo bi da se završi do kraja sledeće godine. Prema važećem ugovoru ostaje da se isporuče još 4 serijska aviona a kao jedan od mogućih korisnika spominje se akro-grupa „Striži“ za koje se ranije navodilo da bi trebalo da dobiju prvih 6 35-ca koji bi zamenili MiG-ove 29 na kojima lete od svog osnivanja 1991. godine. U kompaniji RSK MiG očekuju da će se ove godine potpisati novi ugovor za 14 MiG-ova 35 sa rokom isporuke od tri godine.
The post Prve fotografije: Novi MiG-ovi 35 za Vazdušno-kosmičke snage Rusije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.