Prva reakcija Rusije na ogromnu promenu: Stav Moskve o ostavci dugogodišnjeg predsednika Kazahstana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva reakcija Rusije na ogromnu promenu: Stav Moskve o ostavci dugogodišnjeg predsednika Kazahstana!

Predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da ne treba dramatizovati situaciju u Kazahstanu vezanu za ostavku tamošnjeg predsednika Nursultana Nazarbajeva, kao i da odnosi između Astane i Moskve ostaju van rizika.

- Ne treba dramatizovati situaciju u Kazahstanu, sve što se desilo je u okvirima Ustava - precizirao je.

Kosačov je istakao i da je vršilac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dužnosti predsednika Kazahstana Kasim Žomart Tokajev potvrdio da će nastaviti da razvija odnose sa Rusijom.

Podsetimo, predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev objavio je da podnosi ostavku, ali neće u potpunosti sići sa političke scene, već će ostati predsednik Saveta bezbednosti sa ozbiljnim ovlašćenjima, kao i predsednik partije Nur Otan i član Ustavnog saveta.

Nazarbajev je bio na funkciji predsednika Kazahstana od 1990. godine, a 2015. godine je peti put izabran za lidera zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klimov: Destabilizaciju političke situacije u Srbiji mogle bi da iskoriste neprijateljske sile na Balkanu

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2019, 16:48

Destabilizaciju političke situacije u Srbiji mogle bi da iskoriste neprijateljske sile na Balkanu, izjavio je zamenik predsednika Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije Rusije Andrej Klimov, koji boravi u poseti Beogradu.. „Mi se ne bavimo procenama ko je dobar, a ko loš. Mi sarađujemo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.