Proterali 20 diplomata, oni njima 18 - reakcija: Više nego što smo očekivali

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 12:00

Proterali 20 diplomata, oni njima 18 - reakcija: Više nego što smo očekivali

Prag -- Češka saopštila da je proterivanje 20 diplomata iz Ambasade Češke u Moskvi kao odgovor na češko proterivanje 18 ruskih službenika snažnija reakcija od očekivane

Privremeni šef češke diplomatije Jan Hamaček je rekao da je tražio od ministara spoljnih poslova Evropske unije "izraz solidarnosti", prenosi agencija Rojters.

Češka je u subotu odlučila da protera 18 službenika Ambasade Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Pragu za koje nadležne češke službe tvrde da su ruski obaveštajci.

"Reakcija (Rusije) je snažnija nego što smo očekivali. To je više diplomata od broja obaveštajaca koje smo mi proterali", rekao je Hamaček na konferenciji za novinare.

Dodao je da će upoznati premijera sa novonastalom situacijom i da će razgovarati o tome "da li i kada će biti potrebno preduzeti neke dalje korake".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.