Potvrđeno – Makron je odbio FOTO

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 11:43

Potvrđeno – Makron je odbio FOTO

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je da se testira na kovid 19 po dolasku u Moskvu, gde se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Tu informaciju je potvrdio i Kremlj, tačnije portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, preneo je Sputnjik na engleskom.

Peskov je naglasio da se ne radi o politici i da to nije uticalo na razgovore.

Kako je navedeno, francuskom predsedniku ponuđena je opcija ili da uradi PCR test kako bi se približio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Putinu ili da poštuje mere predostrožnosti, odnosno fizičku distancu.

Makron je odlučio da uradi ovo drugo, navodno zbog zabrinutosti da će njegovi DNK uzorci završiti u rukama ruskih lekara.

"Znali smo vrlo dobro da to znači da nema rukovanja i taj dugi sto. Ali nismo mogli da prihvatimo da se dočepaju predsednikovog DNK“, rekao je izvor, prenosi Rojters.

Na kraju su se pregovori odvijali za stolom dugim 4 metra, što je izazvalo spekulacije da bi to mogao biti znak hladnih odnosa između Rusije i Zapada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.