Izvor: Nezavisne Novine, 31.Maj.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Dodik se sastaje sa Putinom u Sankt Peterburgu

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin sastaće se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, potvrdio je pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov.

On je dodao da će Putin sa Dodikom razgovarati o >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rezultatima i sprovođenju sporazuma koji su dogovoreni na njihovom sastanku 22. septembra 2016. godine, prenosi Tass.

Ušakov je rekao da će se Putin u Sankt Peterburgu sresti, između ostalog, sa austrijskim kancelarom Kristijanom Kernom, premijerom Kurdskog autonomnog rejona Iraka Načirvanom Barzanijem i drugim liderima i predstavnicima organizacija.

On je naveo da će se Putin sa Kernom sastati poslije plenarnog zasjedanja Peterburškog foruma, a da će tema sastanka biti saradnja dvije zemlje i međunarodni problemi.

Ušakov je naveo da veliku ulogu u odnosu dvije zemlje ima isporuka energije, te napomenuo da se ove godine obilježava 50 godina od kada je Rusija počela da snabdijeva gasom Evropu.

"Austrija sada igra važnu ulogu u transportu našeg gasa", maglasio je Ušakov.

On je dodao da će Putin prisustvovati ceremoniji potpisivanja ugovora između Tatarstana i Bavarije o proizvodnji polimera, nakon čega slijedi sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Prema njegovim riječima, Putin će sa Barzanijem razgovarati o borbi protiv terorizma u Siriji i ekonomskoj saradnji.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.