Postavljaju se punktovi s hladnjačama, građani se prijavljuju - Moskva je spremna

Izvor: B92, 04.Dec.2020, 07:02

Postavljaju se punktovi s hladnjačama, građani se prijavljuju - Moskva je spremna

Moskva -- Građani Moskve od danas će moći da se prijave za vakcinaciju protiv koronavirusa, a punktovi za vakcinaciju biće otvoreni od sutra.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin je na svom blogu naveo da će se prvi vakcinisati lekari i prosvetni i socijalni radnici, prenosi Tass.

On je dodao da će ova lista biti proširena u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekoliko nedelja, kako bude pristizalo više serija vakcine.

Kako je naveo, punktovi za vakcinaciju opremljeni su medicinskim hladnjačima, a osoblje je prošlo specijalnu obuku.

Sobjanjin je naglasio da je ruski predsednik Vladimir Putin zatražio da se počne s masovnom vakcinacijom protiv korona virusa naredne nedelje.

"I pre svega, da se vakcina obezbedi gradjanima koji spadaju u rizičnu grupu", poručio je Sobjanjin.

Putin je u sredu najavio da se za sledeću nedelju planira početak vakcinacije velikih razmera zdravstvenih i prosvetnih radnika.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.