Ponovo evakuisane škole u Moskvi, pretnje iz Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo evakuisane škole u Moskvi, pretnje iz Ukrajine

I danas je više od 10 škola u Moskvi dobilo pretnje o postavljenim bombama, a agencija Tas s pozivajući se na izvor iz službe za vanredne situacije prenosi da pretnje dolaze iz Ukrajine.

Izvor je naveo da se pretražuju škole kojima su pretnje upućene i da u tome učestvuju i psi tragači.

"Svi pozivi kojima su upućene pretnje dolaze sa teritorije Ukrajine", naveo je izvor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ranije danas, 13 moskovskih okružnih sudova, zajedno sa Vrhovnim sudom Rusije, bilo je evakuisano posle pretnji o postavljenim bombama, a u toku je pretraga i tri aerodroma - Domodedovo, Šeremetjevo i Žukovski.

Talas pretnji bombama pokrenut je u Moskvi 28. novembra. Za dve nedelje zbog toga je pretraženo više od 3.000 objekata, a skoro 300.000 ljudi je evakuisano. Samo u toku jučerašnjeg dana, 16 nepoznatih osoba je uputilo pretnje bombom za 70 ustanova u Moskvi:sudovima, školama, dečjoj bolnici, sva četiri aerodroma, kao i železničkim stanicama.

Ispostavilo se da su sve pretnje bile lažne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.