Pompeo pozvao Moskvu da se ne meša u sukobe u Venecueli

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2019, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo pozvao Moskvu da se ne meša u sukobe u Venecueli

Američki državni sekretar Majk Pompeo zatražio je danas u telefonskom razgovoru od šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom da Rusija prekine da se meša u sukube u Venecueli, nakon što mu je prethodno Lavrov poručio da će ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venecuele to imati strašne posledice.

Stejt department je saopštio da je Pompeo Lavrovu preneo da mešanje Rusije i Kube u sukobe u Venecueli može dovesti do destabilizacije situacije u toj zemlji i urušavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odnosa između Vašingtona i Moskve, prenosi Rojters.

Kako je ranije preneo Tas s, Lavrov je danas u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom upozorio da će ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venecuele to imati strašne posledice.

- Primećeno je da će kontinuirani agresivni koraci imati najdramatičnije posledice - navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi Tass.

Lavrov je takođe osudio mešanje SAD u unutrašnje poslove Venecuele kao kršenje međunarodnog prava i dodao da je neophodan dijalog svih političkih snaga u toj zemlji, naveo je Rojters.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pompeo pozvao Moskvu da se ne meša u sukobe u Venecueli

Izvor: RTS, 02.Maj.2019, 07:23

Američki državni sekretar Majk Pompeo ponovo je zatražio, u telefonskom razgovoru sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, da Rusija prekine da se meša u sukube u Venecueli, a pošto mu je prethodno Lavrov poručio da će ako SAD nastave agresivne poteze protiv Venecuele, to imati strašne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.