Peskov: Odnosi Moskve i Vašingtona nikada nisu bili bliski

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 15:10

Peskov: Odnosi Moskve i Vašingtona nikada nisu bili bliski

"Odnosi Moskve i Vašingtona nikada nisu bili bliski i sada nema razloga za medeni mesec", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov moskovskoj radio stanici AvtoRadio.

"Oni (odnosi Rusije i SAD) nikada nisu bili previše bliski i nema razloga za medeni mesec. Da biste otišli na medeni mesec, prvo morate da se venčate, a niko se neće venčati", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Peskov, preneo je TASS.

Peskov je naglasio da su vođe obe nacije pre 2000. godine bile vođene iluzijama da pošto Sovjetski Savez više ne postoji neće biti ni konfrontacije.

"Oni su pogrešili i shvatili svoje greške", istakao je Peskov i dodao da je ruski predsednik Vladmir Putin to dobro shvatao.

Zbog toga on je vodio potpuno konzistentnu i jasnu spoljnu politiku od 2000. godine, čiji je cilj bila izgradnja dobrih odnosa sa svim zemljama koje su na to spremne, a sve u cilju poboljšanja blagostanja Rusa, objasnio je on.

Prema rečima portparola Kremlja, moglo bi se očekivati da će globalna kriza, poput pandemije korona virusa, poslužiti kao plodno tlo za istinsku saradnju i međusobnu pomoć i zaista postoje neki takvi znaci, naročito kada je reč o razmeni pomoći tokom pandemije.

"I stičemo utisak da bismo mogli da usvojimo novi i prihvatljiviji način interakcije. Ipak, ništa slično se zaista nije dogodilo", rekao je Peskov.

S tim u vezi, ukazao je na neprestane sukobe između SAD i Kine, koja se konstantno "zagrevaju" usred pandemije.

"Očigledno sada nije pravi trenutak da Vašington iznosi optužbe protiv Kine, ali to se dešava", primetio je Peskov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.