Patrušev i Bolton razgovarali pet sati o naoružanju

Izvor: B92, 22.Okt.2018, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrušev i Bolton razgovarali pet sati o naoružanju

Moskva -- Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton razgovarao je u Moskvi sa sekretarom ruskog Saveta za bezbednost Nikolajem Patruševim.

Oni su razgovarali o sporazumima koji se tiču ograničenja ofanzivnog naoružanja i upotrebe nuklearnih snaga.

Razgovor Boltona i Patruševa trajao je skoro pet sati, američki zvaničnik večeras će se sastati i sa šefom ruske diplomatije Sergejom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lavrovom, a sutra sa predsednikom Vladimirom Putinom, prenosi TASS.

Kremlj je izrazio razočarenje najavom predsednika SAD Donalda Trampa da će se Vašington povući iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF).

Patrušev je posle sastanka rekao da je Rusija spremna da radi na rešavanju međusobnih nesuglasica o načinu primene Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), prenosi Rojters.

Bolton i Patrušev razmatrali su mogućnosti produženja Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (novi sporazum START) u petogodišnjem periodu posle 2021. godine, navodi TASS.

"Oni su razgovarali detaljno o Sporazumu o zabrani nuklearnog oružja (NFT), Sporazumu o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba (CTBT), Sporazumu o otvorenom nebu, kao i o Konvenciji o zabrani hemijskog oružja (CWC) i Konvenciji o zabrani biološkog i toksičnog oružja (BTWC)", navodi se u saopštenju Ruskog saveta za bezbednost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.