PUTIN UKAZAO NAJVIŠU ČAST SRBIJI: Na paradi pobede u Moskvi DEFILOVAĆE 75 pripadnika Vojske Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 18:31

PUTIN UKAZAO NAJVIŠU ČAST SRBIJI: Na paradi pobede u Moskvi DEFILOVAĆE 75 pripadnika Vojske Srbije!

Srpski narod veoma dobro zna ko je odgovoran za krah nacista.

Na paradi Pobede u Moskvi, povodom 75. godišnjice od pobede u Drugom svetskom ratu, prodefilovaće i 75 srpskih vojnika i oficira, izjavio je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Kako je rekao, to je velika čast za Srbiju budući da je u pitanju veliki datum.

- Za ambasadu i za srpsku javnost je ovo izuzevno velika čast, budući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je predsednik Aleksandar Vučić dobio poziv da učestvuje na paradi, a pored toga i da 75 naših vojnika i oficira prodefiluje Crvenim trgom - rekao je on.

Lazanski je u intervjuu za ruske medije podsetio da je Srbija tokom Drugog svetskog rata izgubila izuzetno veliki broj ljudskih života, te da srpski narod veoma dobro zna ko je odgovoran za krah nacista.

- Mi jako dobro znamo ko je zaslužan za poraz Vermahta - to je Crvena armija. Građani Srbije nikada neće zaboraviti veliku pomoć i požrtvovanost crvenoarmejaca tokom oslobođenja Beograda i severnih delova Srbije - dodao je.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.