PORUKA IZ MOSKVE: SAD zbog Pancira prete sankcijama, ali Srbi imaju iskustvo iz 1999. I ZNAJU KAKO DA SE ZAŠTITE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2019, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORUKA IZ MOSKVE: SAD zbog Pancira prete sankcijama, ali Srbi imaju iskustvo iz 1999. I ZNAJU KAKO DA SE ZAŠTITE!

Ništa nije isključeno!

Potpredsednik vlade Ruske Federacije Jurij Borisov nije isključio da se PVO sistemi S-400 Srbiji prodaju na kredit, ali da lideri dve zemlje Vladimir Putin i Aleksandar Vučić nisu razgovarali o tom pitanju.

On je novinarima rekao da je Ruska Federacija, na zahtev srpske strane, isporučila određene vrste oklopnih vozila, a radi se o izviđađkim i desantnim borbenim vozilima.

- Saznali smo da zbog isporuke PVO sistema "Pancir S" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << amerikanci žele da podvrgnu Srbe sankcijama, ali su potvrdili da su ih događaji iz 1999. godine naučili kako da se zaštite - rekao je Borisov.

Prema njegovim rečima, posle zajedničkih vežbi sa Srbijom, na koje je Ruska Federacija dopremila PVO sisteme "Pancir S" i S-400, srpska strana je pohvalila ovu opremu, te da Srbija planira da razmotri nabavku.

Borisova su takođe pitali da li bi Rusija mogla da proda S-400 Srbiji na kredit.

- Sve je moguće. Koliko znam, za S-400 nema zahteva - rekao je on.

Potpredsednik vlade je takođe dodao da se o ovoj temi nije razgovaralo tokom razgovora Putina i Vučića.

- Možda nešto ne znam, ali nisu o tome razgovarali sa mnom - zaključio je Borisov
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.