PILOT JUŽNE KOREJE JE REAGOVAO NEPROFESIONALNO! Moskva odgovorila na pretnje: Da su zapucali, odgovorili bi smo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PILOT JUŽNE KOREJE JE REAGOVAO NEPROFESIONALNO! Moskva odgovorila na pretnje: Da su zapucali, odgovorili bi smo!

Oglasilo se i Rusko ministarstvo odbrane.

Na pretnje iz Južne Koreje povodom incidenta navodnog kršenja vazdušnog prostora ruskog bombardera, oglasili su se i Ruski zvaničnici.

- Pilot Južne Koreje reagovao je neprofesionalno, Ruski bombarderi nisu ušli u vazdušni prostor Severne Koreje - glasi kratko saopštenje iz Moskve.

Ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << avioni Tu-95MS nisu narušili vazdušni prostor drugih država tokom leta iznad Japanskog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kod ostrva Tokto ruskim bombarderima su prišla dva južnokorejska lovca F-16, koji su izveli neprofesionalne manevre, prelazeći kurs ruskih strateških aviona i stvarajući pretnju za njihovu bezbednosti.

- Južnkorejski lovci nisu kontakirali posadu Tu-95MS i nakon ispaljivanja toplotnih mamaca iz F-16, izvele manevar, udaljivši se od ruskih aviona - navodi se u saopštenju.

Iz ruskog Ministarstva odbrane su saopštili da je, prema podacima objektivne kontrole, avion Tu-95MS leteo u skladu sa dogovorenim planom i u skladu sa međunarodnim pravom, na udaljenosti od 25 kilometara od ostrva Tokto. Vazdušni prostor Južne Koreje nije bio narušen.

BREAKING: South Korea says it has fired warning shots after Russian military planes entered South Korea's airspace https://t.co/0GCtsHVVX3

— Bloomberg (@business) July 23, 2019

Oni su dodali i da ovo nije prvi put da korejski piloti pokušavaju da ometu letove ruske avijacije iznad neutralnih voda Japanskog mora, pozivajući se na neku njihovu proizvoljnu zonu protivvazdušne odbrane, koju je i postavila sama Južna Koreja.

Takve “zone” nisu u skladu sa međunarodnim pravilima i ne priznaje ih Ruska Federacija “o čemu je više puta bilo saopšteno južnokorejskoj strani putem različitih kanala”.

Oni su dodali da južnokorejski avioni nisu ispalili nikakve pucnje upozorenja. Da se to desilo — usledio bi odgovor.

- Nikakvog pucnja upozorenja nije bilo. Da su ruski piloti osetili pretnju za svoju bezbednost, odgovor bi usledio - naglasili su iz Ministarstva odbrane Rusije.

Ranije je saopšteno da su avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije dva puta narušili vazdušni prostor Južne Koreje u području Japanskog mora.

Da podsetimo, južnokorejski borbeni avioni "F-15K" i "KF-16" bili su presretnuti nakon što su dva kineska i tri ruska borbena aviona u utorak ujutro došli do zone identifikacije protivvazdušne odbrane, preneli su mediji.

Više o ovom incidentu možete pročitati OVDE

Pogledajte rezultate

PROJEKAT "PAKLENI PRESRETAČ" Upoznajte MiG 41, NAJBRŽI VOJNI AVION na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Moskva negirala da su ruski avioni narušili vazdušni prostor Južne Koreje

Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2019

 . Ministarstvo odbrane Rusije je demantovalo izveštaje da su avioni Vazdušno-kosmičkih snaga narušili vazdušni prostor Južne Koreje. Ministarstvo je saopštilo da su dva strateška bombardera Tu-95ms izvela planirani let iznad neutralnih voda Japanskog mora. "Na području ostrva Dokdo (Takešima),...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.