Izvor: Blic, Tanjug, 01.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnovljene isporuke gasa u balkanske zemlje

Isporuke ruskog prirodnog gasa u balkanske zemlje magistralnim gasovodom Ananjev-Tiraspolj-Izmail na granici Moldavije i Pridnjestrovlja nastavljene su danas od 17 časova po moskovskom vremenu u obimu od 90 odsto uobičajenih količina, saopštila je ukrajinska kompanija "Ukrtransgaz".



"Stručnjaci ukrajinskog 'Ukrtransgaza', moldavskog 'Moldovgaza' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i 'Tiraspoljtransgaza' iz Pridnjestrovskog regiona hitno su preusmerili tranzit iz glavnog u dva rezervna gasovoda tako da se gas isporučuje Evropi u ranijim količinama", izjavio je ministar industrije Pridnjestrovlja Pjotr Stepanov. Ranije danas je "Ukrtransgaz", podružnica ukrajinskog "Naftogaza", smanjio isporuke gasa balkanskim zemljama za 40 odsto, na 24 miliona kubnih metara na dan, zbog eksplozije na gasovodu u Moldaviji. Tranzit gasa do Rumunije, Bugarske, Turske, Grčke i Makedonije dostiže 36 milijardi kubnih metara dnevno, podsetio je "Ukrtransgaz". Uzrok eksplozije još nije poznat. Istraga je u toku i uzrko će, kako je najavljeno, biti utvrđen za nekoliko dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.