OMIKRON KRUŽI MEĐU MLAĐOM GENERACIJOM Uprkos porastu broja novoobolelih stigle ohrabrujuće vesti iz Moskve

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2022, 00:48

"OMIKRON KRUŽI MEĐU MLAĐOM GENERACIJOM" Uprkos porastu broja novoobolelih stigle ohrabrujuće vesti iz Moskve

Prema rečima gradonačelnika, dnevni broj novih sučajeva korona virusa u Moskvi trenutno iznosi 6.000-7.000 i može porasti naredne sedmice.

Omikron varijanta SARS-CoV-2 trenutno kruži među mlađom generacijom i verovatno je zato broj ozbiljnih slučajeva u Moskvi mnogo manji nego tokom prethodnog talasa, izjavio je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moskve Sergej Sobjanjin.

- Broj srednje teških i teških slučajeva manji je nego tokom prethodnog talasa i pored sve većeg broja identifikovanih slučajeva, broj hospitalizacija ne raste - rekao je on.

Sobjanin je istakao da treba imati na umu da danas virus najverovatnije kruži među aktivnim stanovništvom mlađe generacije.

- Ne zna se kako će se to odraziti na ljude starije generacije, ljude sa hroničnim bolestima i tako dalje. Mislim da će situacija biti drugačija - rekao je on u intervjuu za televiziju Rosija-1.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.