OGLASIO SE LAVROV: Ako zapad uvede sankcije Rusiji, Moskva će dati svoj odgovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2020, 01:07

OGLASIO SE LAVROV: Ako zapad uvede sankcije Rusiji, Moskva će dati svoj odgovor

- Princip reciprociteta u međunarodnim poslovima nije poništen -

Moskva će odgovoriti na eventualne nove sankcije Zapada, poručio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Nemačka Vlada je prošle sedmice saopštila da je Aleksej Navalni otrovan supstancom iz grupe Novičok i u tom smislu Berlin i njeni zapadni partneri su naveli da će razmotriti moguće sankcije protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Moskve.

- Princip reciprociteta u međunarodnim poslovima nije poništen. Viđećemo koje su to nove sankcije i naravno, reagovaćemo. To sigurno neće ostati bez odgovora - rekao je Lavrov.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Rusija spremna da se suoči sa Nemačkom, ističući da pre nego što je Navalni prebačen u Berlin u njegovom telu nisu pronađene toksične supstance.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.