Nove brige za SAD: Kina i Rusija razbesnele Trampa

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove brige za SAD: Kina i Rusija razbesnele Trampa

Napeta situacija

Predsednik SAD Donald Tramp optužio je Rusiju i Kinu za "igru devalvacije valute" što je okarakterisao kao neprihvatljive poteze Moskve i Pekinga, pogotovu jer SAD nastavljaju da sprovode politiku povećanja kamatne stope.

LIBIJSKI SCENARIO: Tramp udario na Siriju za vikend, u ponedeljak ceo svet čeka OGROMAN ŠOK

GORIVO POSKUPLJUJE ZBOG TRAMPA: Srbija na UDARU

On >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je tu optužbu napisao na svom nalogu na Tviteru, uz ocenu: "Neprihvatljivo!".

Ministarstvo finansija Rusije je u februaru 2017. godine pokrenulo operaciju kupovine valute na unutrašnjem tržištu kako bi minimalizovalo zavisnost rublje od cene nafte, ali je nakon poslednjih američkih sankcija rublja opet izgubila na vrednosti i ove finansijske operacije su obustavljene.

Paralelno, Kina je još tokom 2015. godine naglo oslabila vrednost juana prema dolaru, što je potreslo svetske berze. Međutim, iako je Centralna banka Kine potom stabilizovala juan, usledila su još tri talasa devalvacije kineske valute, što je i navelo stručnjake na misao da Peking to namerno radi kako bi stimulisao izvoz.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.