Izvor: Nezavisne Novine, 25.Dec.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova teorija o padu ruskog aviona: Ptica uletjela u motor?

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je zasad prerano govoriti o uzrocima pada aviona ruske vojske u Crno more.

Kako RIA Novosti javlja, pozivajući se na neimenovani izvor, najvjerovatnije se radi o problemu sa avionom ili o grešci pilota.

Ipak, navode se i teorije prema kojima postoji mogućnost da je ptica uletjela u jedan od motora jer se u blizini nalazi ornitološki rezervat.

Svjetski mediji su dodali i da iz aviona nije upućen >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nijedan poziv za pomoć.

Rusko ministarstvo odbrane je pojasnilo da je jedan od njihovih aviona TU-154 nestao s radara dva minuta nakon polijetanja iz Sočija, u južnoj Rusiji, gdje je nakratko sletio na putu iz Moskve kako bi se snabdio gorivom i nastavio let prema ruskoj vojnoj bazi Hmejmim nedaleko od Latakije u Siriji.

Avioni TU-154 datiraju iz kasnih 60-ih godina kada ih je proizvedeno više od hiljadu, a do sada su doživjeli niz velikih nesreća od 2000. godine u kojima je poginulo više od 800 ljudi, uključujući i poljskog predsjednika Leha Kačinjskog 2010. kod ruskog grada Smolenska.



(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NOVA TEORIJA O PADU RUSKOG AVIONA: Srušio se jer je ptica uletela u motor!

Izvor: Kurir, 25.Dec.2016

...Kako RIA Novosti javlja, pozivajući se na neimenovani izvor, najverovatnije se radi o problemu sa avionom ili o grešci pilota..Ipak, navode se i teorije prema kojima postoji mogućnost da je ptica uletela u jedan od motora jer se u blizini nalazi ornitološki rezervat..Брифинг Игоря...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.