Nemački stručnjaci otkrili šta je pronađeno u Navaljnovom organizmu: Oglasio se i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 07:43

Nemački stručnjaci otkrili šta je pronađeno u Navaljnovom organizmu: Oglasio se i Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija

Navaljni je optužio Rusiju za trovanje, ali Moskva odbija umešanost.

Trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog predstavlja pretnju međunarodnom miru i bezbednosti, ocenjuju Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Estonija i Belgija u pismu upućenom Savetu bezbrednosti Ujedinjenih nacija.

Te zemlje u pismu poslatom u sredu, u koje je Rojters imao uvid, pozivaju Rusiju da hitno, potpuno i transparentno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obelodane okolnosti napada i o tome obaveste Savet bezbednosti.

Ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenzija rekao je novinarima da ruske vlasti i dalje čekaju da Nemačka i Francuska odgovore na njihov zahtev da pošalju dokaze, kako bi Moskva mogla da utvrdi da li je potrebno da pokrene istragu.

Navaljnom je pozlilo 20. avgusta na letu iz Sibira u Moskvu, a posle lečenja u bolnici u Omsku, prebačen je na kliniku u Berlinu.

Nemački stručnjaci tvrde da su u njegovom organizmu našli tragove nervnog agensa iz sovljetske ere novičoka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.