Nemačka proteruje ruske diplomate zbog ubistva Gruzina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka proteruje ruske diplomate zbog ubistva Gruzina

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je proteralo dvoje ruskih diplomata, nakon što je Tužilaštvo objavilo da sumnjaju u umešanost Moskve u ubistvo jednog državljanina Gruzije u Berlinu.

Ministarstvo je navelo da su proterani zaposleni u ruskoj ambasadi u Berlinu, ali nije otkrilo njihova imena, prenosi AP.

Ministarstvo je navelo da je do proterivanja došlo nakon što vlasti Rusije nisu odgovorile na zahteve Nemačke da pomognu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rasvetljavanju ubistva koje se dogodilo u avgustu ove godine.

Nemačko savezno tužilaštvo objavilo je da je preuzelo istragu nakon što je zaključeno da dokazi ukazuju na umešanost ruske vlade ili Čečenske Republike.

Portparol Kremlja odbacio je kao "potpuno neosnovane" sumnje da Rusija ima neke veze sa ovim ubistvom.

"Tu nema ozbiljne sumnje, i ne može da bude. Kakve to veze ima sa ruskim vlastima? To su potpuno pogrešne pretpostavke", rekao je novinarima Dmitrij Peskov.

Peskov je rekao i da ne veruje da će ovaj slučaj pokvariti sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i nemačke kancelarke Angele Merkel u Parizu, 9. decembra ili uticati na atmosferu samita Normandijske četvorke.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKE DIPLOMATE PROTERANE IZ NEMAČKE: Dva radnika ambasade u Berlinu nisu poželjna, afere naručenog ubistva još aktuelna

Izvor: Kurir, 04.Dec.2019

Nemačke vlasti proteruju dva radnika ruske ambasade u Berlinu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Nastavak na Kurir...

Diplomatska kriza – Berlin proteruje ruske diplomate

Izvor: Deutsche Welle, 04.Dec.2019

U avgusta je u Berlinu ubijen jedan Gruzijac i vrlo brzo se posumnjalo da je ubistvo naručila Rusija. Sada je slučaj preuzelo nemačko tužilaštvo. A reagovalo je i Ministarstvo spoljnih poslova…..Nakon navodnog naručenog ubistva Gruzijca u Berlinu, Savezno tužilaštvo u Karlsrueu sumnja da je...

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.