Nemačka proterala dvojicu ruskih diplomata

Izvor: RTS, 04.Dec.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka proterala dvojicu ruskih diplomata

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su dvojica ruskih diplomata proterana iz Nemačke, navodeći da Moskva odbija da učestvuje u istrazi o ubistvu Gruzina Zelmikana Kangošvilija pre nekoliko meseci u Berlinu, javlja Tagešau.
Dvojica ruskih diplomata proglašeni su nepoželjnim osobama u Nemačkoj, čime su dodatno podignute >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenzije između dve zemlje posle i dalje nerazjašnjenog ubistva jednog Gruzina u Berlinu.

Istragu o ovom slučaju preuzelo je nemačko savezno tužilaštvo, koje sumnja da je ubistvo počinjeno uz dozvolu državnih službi Rusije ili Čečenije.
Rusija je, u međuvremenu, odbacila optužbe Berlina.
"Ovo je apsolutno neosnovana spekulacija. Ovu temu na neki način podgrevaju nemački mediji, ali to ne znači da stvari tako stoje", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Kako su ranije pisali nemački mediji, Zelmikan Kangošvili, Čečen sa gruzijskim pasošem, ubijen je u Berlinu u avgustu, pošto mu je u glavu pucao ruski državljanin Vadim Sokolov, koji je u međuvremenu uhapšen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka proteruje ruske diplomate zbog ubistva Gruzina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2019

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je proteralo dvoje ruskih diplomata, nakon što je Tužilaštvo objavilo da sumnjaju u umešanost Moskve u ubistvo jednog državljanina Gruzije u Berlinu...Ministarstvo je navelo da su proterani zaposleni u ruskoj ambasadi u Berlinu, ali nije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.